Trainingen op maat

locaties

Kan jouw team wel wat inspiratie gebruiken voor natuurlijk buitenspelen? Vragen die wij in een training op maat kunnen verkennen zijn:

* Hoe draagt Natuurlijk Buitenspelen bij aan de ontwikkeling van kinderen?

* Hoe stimuleer je Natuurlijk Buitenspelen bijvoorbeeld met een ‘Rijke speel- en leeromgeving’.

* Hoe richt je de natuurlijke buitenruimte optimaal in, met bijvoorbeeld themahoeken en bijvoorbeeld een beweegparcours? 

* Hoe communiceer je natuurlijk buitenspelen met ouders en andere betrokkenen?

* Hoe zorg je voor betrokkenheid bij de kinderen? Wanneer stimuleer je kinderen? En wanneer laat je ze vrij spelen? Wat is de verhouding daartussen?

* Hoe gebruik je expressie zoals spel handpoppen, voorlezen van prentenboeken, zingen van kinderliedjes, spelletjes bij het natuurlijk buitenspelen?

Bij de aanvraag van een training, gaan we met je in gesprek over wat je wilt bereiken. We geven hieronder een paar voorbeelden, te beginnen met een heel concreet voorbeeld van een training, namelijk Oervolk op de BSO.

Training Oervolk op de BSO

Oervolk is een concept van Natuur is een Feest dat we graag gebruiken als voorbeeld hoe je een rijke speelomgeving kunt creëren. Hiermee zorg je voor een grote betrokkenheid van kinderen. En tegelijkertijd laat je ze grotendeels vrij om het in te vullen. Oervolk biedt ook allerlei aanknopingspunten tot avontuurlijk spelen. En je kinderen kunnen er weken mee bezig zijn. Een rijke (buiten)speelomgeving kun je ook op andere manieren invullen. Denk maar eens aan het thema Harry Potter en Zweinstein. Hoe zouden je kinderen daarmee ‘aan de haal’ gaan? Hoe kun je hierin het spel en de creativiteit stimuleren? In het tweede deel van de training gaan je medewerkers met de uitwerking van een eigen concept aan de slag.  Bij onze training Oervolk op de BSO, krijgt elke deelnemer de download van Oervolk (25 opdrachtkaarten + handleiding). De prijs voor een training van een dagdeel op locatie is 35 euro per deelnemer ex. btw met een minimumprijs van 300 euro en een maximum van 550 euro ex. btw.

Hier krijgen de kabouters een rondleiding in het natuurpretpark dat voor ze gemaakt is. Met fantasiespel en knuffels breng je de natuur soms dichterbij voor jong en oud.

Andere Voorbeelden

Kiddoozz in Rotterdam

In vier groepen voor 80 pedagogisch medewerkers workshops in samenwerking met een educatieve natuur- en schooltuin in Rotterdam.

Gastouders en nanny’s in Den Haag (Interkid gastouderbureau)

Met 15 gastouders een ochtend buiten de mogelijkheden verkennen van natuurontdekken door middel van spel en verhalen.

Pedagogisch medewerkers in Huizen (Montris Kinderopvang, locatie Wipneus)

Met twee keer zes leidsters in een traject van vier keer training on the job uitvinden hoe de kinderopvang en BSO afdeling vaker en beter gebruik kunnen maken van een aangrenzend bos. De peuters gaan mee!

Diverse trainingen op locatie voor KindeRdam in Rotterdam

Met de leidsters hun eigen tuin in. Ontdekken wat voor natuurspel daar allemaal mogelijk is. En ook hoe de tuin nog beter vormgegeven kan worden, maar ook hoe die beter gebruikt kan worden. We zijn al op ongeveer vijf locaties geweest om pedagogisch medewerkers de mogelijkheden te laten ontdekken.

Hele dag mix van training/teambuilding Emmeloord (Stichting Kinderopvang Noord Oost Polder)

Met de BSO medewerksters ontdekken hoe je stoere activiteiten kunt aanbieden zoals pijl en bogen maken en vuur maken.

pijl en boog nop emmeloor

Zelf oefenen hoort erbij. En door regen laten we ons niet afschrikken.

Wil je ook zo’n training op jouw locatie

Stuur dan een mail naar info@natuuriseenfeest.nl (Bart de Koning) of bel met 06-29096804

Je medewerkers kunnen ook meedoen aan een ‘open training’. Deze vind je hier.

 

 

 

 

Je kunt bij ons ook activiteiten boeken met kinderen.