Trainingen op maat

locaties

Behalve trainingen waar iedereen aan mee kan doen, biedt Natuur is een Feest ook trainingen op maat. Natuur is een Feest heeft veel ervaring met praktische trainingen en coachingstrajecten voor kinderopvang (BSO en peuters), voor gastouderbureaus en ook voor vrijwillige natuurgidsen. Tijdens de trainingen staat het plezier van de praktijk ‘beleven’ voorop. We doen ook trainingen waar we een deel direct met de kinderen een programma doen (training on the job). Omdat ze zo leuk en gezellig zijn, kun je ook overwegen om een training annex teamuitje/teambuilding er van te maken.

20140703_124821

Dit was tijdens een teambuilding bij Natuurspeeltuin De Natureluur. De leidsters leerden vuur maken en met eetbare planten maakten ze kruidenboter.

Hier krijgen de kabouters een rondleiding in het natuurpretpark dat voor ze gemaakt is. Met fantasiespel en knuffels breng je de natuur soms dichterbij voor jong en oud.

Voorbeelden

Gastouders en nanny’s in Den Haag (Interkid gastouderbureau)

Met 15 gastouders een ochtend buiten de mogelijkheden verkennen van natuurontdekken door middel van spel en verhalen.

Pedagogisch medewerkers in Huizen (Montris Kinderopvang, locatie Wipneus)

Met twee keer zes leidsters in een traject van vier keer training on the job uitvinden hoe de kinderopvang en BSO afdeling vaker en beter gebruik kunnen maken van een aangrenzend bos. De peuters gaan mee!

Diverse trainingen op locatie voor KindeRdam in Rotterdam

Met de leidsters hun eigen tuin in. Ontdekken wat voor natuurspel daar allemaal mogelijk is. En ook hoe de tuin nog beter vormgegeven kan worden, maar ook hoe die beter gebruikt kan worden. We zijn al op ongeveer vijf locaties geweest om pedagogisch medewerkers de mogelijkheden te laten ontdekken.

Hele dag mix van training/teamuitje Emmeloord (Stichting Kinderopvang Noord Oost Polder)

Met de BSO medewerksters ontdekken hoe je stoere activiteiten kunt aanbieden zoals pijl en bogen maken en vuur maken.

pijl en boog nop emmeloor

Zelf oefenen hoort erbij. En door regen laten we ons niet afschrikken.

Opzet

Mocht u ons willen vragen voor een training, dan zorgen wij voor een ervaren begeleider van uw activiteit. Deze bespreekt met u wat ongeveer de wensen zijn en komt vervolgens met een voorstel op maat. Vaak verzorg ik als initiatiefnemer van Natuur is een Feest de trainingen zelf. Lees hier meer over onze ideeen over de trainingen.

bart training

Bart de Koning is initiatiefnemer van Natuur is een Feest. Hij verzorgt vaak de trainingen. Natuurbeleving, humor, avontuur en spel gaan hand in hand.

 

 

 

 

Je kunt bij ons ook activiteiten boeken met kinderen.