Veel gestelde vragen

locaties

 

Hoeveel kost een feestje?

Een feestje van 2 uur tot en met 8 kinderen, kost 110 euro te betalen bij de feestjesgever. Dat is zonder catering.

Elk kind extra kost 8 euro. In sommige gevallen kun je hierover een prijsafspraak maken. Daar gaat de feestjesgever over.

Wat gebeurt er als het echt slecht weer is?

Kinderen vinden het niet zo snel slecht weer. Bij normale regen, gaat het feestje gewoon door, we gaan dan ook zoveel mogelijk naar buiten. Trek regenkleding en laarzen aan en je zult merken dat ze het feestje met plassen en modder nooit zullen vergeten.

Je kunt kosteloos afzeggen als u het echt te slecht weer vindt. We hopen dat je dat niet te snel doet. Onze feestjesgevers maken tijd voor

Wat gebeurt er als ik af moet zeggen vanwege overmachtsituatie (kind ziek, iets in de familie)

Dan kun je kosteloos annuleren.

Wie zijn jullie feestjesgevers?

We hebben door het hele land enthousiaste feestjesgevers. Het zijn volwassen vrouwen en mannen met ervaring met kinderen en met de natuur. De feestjesgevers werken onder eigen naam. Natuur is een Feest bemiddelt en voorziet in inhoudelijke ondersteuning.

Ik ken een bepaalde feestjesgever, en ik wil graag dat hij/zij mijn feestje begeleid.  Hoe regel ik dat?

Je schrijft op het contactformulier  bij opmerkingen welke feestjesgever je voor ogen hebt. Wij houden hier rekening mee, maar kunnen natuurlijk niet in de agenda van de feestjesgever kijken of hij of zij kan.

Hoe lang moet ik van tevoren reserveren?

We adviseren je om twee weken van te voren te reserveren. Wil je korter van tevoren reserveren, kunnen we niet garanderen dat we een feestjesgever vinden. Je mag het wel proberen. De drukste maanden zijn april t/m. juni en half augustus t/m. oktober. Probeer dan iets ruimer van tevoren te reserveren.

Kan ik mijn kinderen alleen met u op pad sturen?

Nee, dat kan niet. In verband met veiligheid willen we afhankelijk van de hoeveelheid en de leeftijd van de kinderen altijd dat minstens een ouder of verzorger mee gaat.

Wie is er verantwoordelijk voor de kinderen?

U bent zelf verantwoordelijk voor de kinderen, tenzij de feestjesgever ernstig nalatig is.

Natuur is een Feest en de feestjesgevers nemen geen aansprakelijkheid op zich voor onverhoopte ongelukken. De feestjesgever zal geen echt gevaarlijke dingen doen met de kinderen en altijd met u overleggen of ze bijvoorbeeld in een boom mogen klimmen, met mesjes snijden of bij het water mogen spelen. Stel echter zelf uw grenzen. Een ongelukje zit helaas in een klein hoekje. Wij geven onze feestjesgevers regelmatig bijscholing in het beperken van risico’s.

Klachten kunt u overleggen met de feestjesgever, mocht u er niet uitkomen dan kunnen wij bemiddelen.

Werken jullie samen met horeca of binnenlocaties?

We kunnen je in elk geval altijd adviseren in een plek waar u met de kinderen pannenkoeken kunt eten of iets dergelijks. 

Onze feestjes zijn in principe buiten. Ook in de regen willen we zoveel mogelijk naar buiten gaan. Dat is ook meestal de reden waarom het kind voor dit soort feestjes kiest.

Wij willen een kampvuur maken, kan dat?

Op veel plekken in de natuur is vuur taboe. Op sommige plekken bijvoorbeeld niet te drukke parken, kunnen we wel experimenteren met vuur maken. We kennen ook een aantal plekken waar je een echt kampvuur mag maken. 

Kan ik een optie nemen op een feestje?

Ja, dat kan, maar we willen na maximaal 3 dagen horen of het doorgaat. Daarna vervalt automatisch de optie. 

Wilt u zorgen voor de hapjes en de drankjes?

In sommige gevallen is dat voor een af te spreken meerprijs mogelijk.

Hoe lang duurt het feestje?

Het feestje duurt standaard 2 uur. Maar je kunt ook in overleg een langer feestje bespreken voor een af te spreken meerprijs.

Kan ik als Kinderopvang-groep of schoolgroep ook reserveren.

Ja, dat kan. Hiervoor gelden aangepaste tarieven in overleg.