Trainingen Peuters en Kleuters in het Wild 2018

 

Zaterdag 14 april 2018

Natuurcentrum de Ulebelt in Deventer

Voor iedereen die met jonge kinderen werkt.

Bijvoorbeeld gastouders, kinderyogadocenten, kindercoaches, jeugdnatuurgidsen, pedagogisch medewerkers, groene zzp-ers, recreatiewerkers

Prijs: 60 euro, lunch graag zelf meenemen. (50 euro als je je inschrijft voor meer trainingen of met meer dan een persoon inschrijft)

Opgeven: info@natuuriseenfeest.nl met korte motivatie en telefoonnummer

Informatie: 0629096804, Bart de Koning

Zaterdag 9 juni 2018

Natuurtuin de Goffert

Voor iedereen die met jonge kinderen werkt.

Bijvoorbeeld gastouders, kinderyogadocenten, kindercoaches, jeugdnatuurgidsen, pedagogisch medewerkers, groene zzp-ers, recreatiewerkers

Prijs: 70 euro, lunch graag zelf meenemen. (60 euro als je je inschrijft voor meer trainingen of met meer dan een persoon inschrijft)

Opgeven: info@natuuriseenfeest.nl met korte motivatie en telefoonnummer

Informatie: 0629096804, Bart de Koning

 

 

Training

Het netwerk Peuters in het Wild wordt volwassen! En jij kunt daar deel van uit maken! Deze training is voor jou, als je je wilt laten inspireren voor speelse natuuractiviteiten met jonge kinderen.

 1. Je ontdekt wat peuters leuk vinden aan buiten spelen en de natuur ontdekken.
 2. Je leert hoe je de aandacht kunt vangen van peuters.
 3. Je leert hoe je van elke activiteit een avontuur kunt maken, waar peuters zelf de hoofdrol in spelen.
 4. Je oefent met een aantal voorbeeldavonturen.
 5. Je maakt kennis met het netwerk Peuters in het Wild en de voordelen om daarbij aan te sluiten.
 6. Je krijgt tips hoe je zelfstandig activiteiten kunt opzetten, hoe je kunt samenwerken met locaties en hoe je daar klanten voor interesseert.

Vol enthousiasme en inspiratie ga je weer naar huis. Je bent klaar om morgen je kinderen te verrassen in het park, je tuin of bij de speelvijver. Je kunt je vervolgens aansluiten bij ons leuke netwerk, maar dat hoeft niet. Je kunt de ideeën ook gebruiken in je eigen praktijk.

 

verhalentouw

Aansluiten bij Peuters in het Wild

In 2015 is Peuters in het Wild opgericht met het doel om veel meer speels natuuractiviteiten voor peuters en eventueel hun ouders en grootouders aan te bieden. De kinderopvang kan ook een belangrijke rol spelen bij het aanbieden van natuuractiviteiten aan  peuters en dreumesen zonder hun ouders. We kunnen ook een training op locatie aanbieden. Mail ons voor de mogelijkheden.

Peuters in het Wild is een netwerk van enthousiaste aanbieders op verschillende locaties. Tot nu toe zijn er vijftien actieve locaties voor Peuters in het Wild, door heel Nederland verspreid. Er zijn drie grotere kinderopvanglocaties betrokken bij Peuters in het Wild. De rest van de locaties zijn boswachterijen, (kinder)boerderijen en natuurspeeltuinen. Ook groene campings en recreatieparken zouden mooie plekken zijn hiervoor.

Na de training, kun je, als je wilt, je aansluiten bij het Peuters in het Wild Netwerk. Je bent dan onderdeel van een actieve en inspirerende groep mensen die ook ervaringen uitwisselen. Als particulier betaal je een licentie van 50 euro per jaar. Als bedrijf betaal je 50 euro per locatie.

Daarvoor:

 1. Kun je zelfstandig je eigen activiteiten opzetten voor peuters en hun ouders.
 2. Kom je desgewenst met naam en adres op de nieuwe website www.peutersinhetwild.nl te staan zodat bijvoorbeeld de kinderopvang jou direct kan boeken.
 3. Mag je meelopen (stage) met andere peuters in het wild begeleiders.
 4. Kun je je aansluiten bij de besloten facebookgroep peuters in het wild om ideeën en ervaringen uit te wisselen.
 5. Vragen we jou voor aanvragen die via ons binnen komen in jouw regio.

Abonnement op peuteravonturen

We zijn met een schrijfteam druk bezig met het uitwerken van Peuters in het Wild Avonturen. Er komt in het voorjaar 2018 een eigen website met daarop een agenda voor activiteiten en trainingen en ook een webshop met uitgewerkte avonturen. Hierop kun je ook een abonnement nemen. Of je kunt de avonturen online als download bestellen.

Een voorbeeld van zo’n avontuur is ‘Er is een kip jarig’. Die kun je hier vast downloaden.

Downloads gaan 6 euro kosten. Bij de start in april 2018 zijn er vier uitgewerkte avonturen. Daarna volgt er elke maand een nieuw uitgewerkt avontuur. Je kunt nu vast je interesse laten blijken door een mail te sturen. Dan houden we je op de hoogte.

Aansluiten bij Natuur is een Feest

Peuters in het Wild is onderdeel van het netwerk Natuur is een Feest . Natuur is een Feest organiseert allerlei feestelijke activiteiten in de natuur, onder andere kinderfeestjes. Met de Peuters in het Wild-training kunnen we je desgewenst ook inzetten voor de begeleiding van feestjes voor jonge kinderen. Voor de begeleiding van feestjes voor kinderen vanaf 7 jaar, geven we een tweede training: Feest in de Natuur!

2 Responses to “Trainingen Peuters en Kleuters in het Wild 2018”

Read below or add a comment...

Trackbacks

 1. […] stuur medewerkers op een van onze leuke trainingen. Dit voorjaar organiseren wij er drie, verspreid over het […]Schrijf ook iets

*