Stokkenfeestjes voor kinderen

Wie wel eens met kinderen in het bos loopt, heeft het gezien. Stokken hebben een aantrekkingskracht op kinderen. Er zijn zelfs kinderen die er hele verzamelingen er op na houden. Crea Natura organiseert dan ook stokkenfeestjes voor kinderen. Ideaal voor een stoer kinderfeestje en groepsactiviteiten in de sfeer van het buitenleven. Hieronder een aantal voorbeelden van feestjes die Crea Natura voor u kan organiseren.

Wandelstok maken

In de kinderworkshop wandelstok maken gaan we aan de slag met jouw eigen wandelstok. Afhankelijk van je leeftijd kan deze natuurstok op diverse manieren bewerkt worden. We branden er een naam of figuur in. We schuren de stok glad en versieren de stok met gekleurde wol, stukjes leer, veren, en steentjes. We vlechten een echte handvatlus en werken de stok af met lijnolie. Als laatste bevestigen we aan de onderkant een dop. Aan het eind van deze workshop ga je met een echte unieke wandelstok naar huis!
Geschikt voor kinderen van 7 – 13 jaar

 

Landlopersfeestje
Op stap met Zwiebertje, Tijl Uilespiegel of samen met Remi (van Alleen op de Wereld) de wijde wereld verkennen? Dan heb je een knapzak nodig! Tijdens dit feestje maken we onze eigen vrolijke knapzak en trekken we de wijde wereld in met een knapzak en een wel heel vreemde schatkaart. Tijdens onze zwerftocht spelen we een ‘scavenger hunt’. Wie kan er het beste jutten?
Geschikt voor kinderen van 6 – 10 jaar

Pijl en boog feestje
Wie kent hem niet? Robin Hood, de dappere boogschutter die steelt van de rijken en geeft aan de armen. Hij is altijd op de vlucht voor de koning en leeft daarom diep in de bossen. Tijdens dit feestje in Robin Hood stijl gaan we een pijl en boog maken. Ook het maken van een mooi versierde pijlkoker en een schietwedstrijd kunnen uiteraard niet ontbreken.
Geschikt voor kinderen van 8 – 13 jaar

 

Indiaans stokkenfeest
Winnetou, old shatterhand, arendsoog of woeste bizon. Wat wordt jouw indianennaam? Tijdens dit feestje bouwen we tipi’s, totempalen en maken we hoofdtooien. In het 2e deel spelen we een indianenspel met versierde natuurstokken waarbij je samen de strijdbijl van de andere stam moet zien te veroveren. Gelukkig begraven we aan het eind van dit feestje de strijdbijl. Of roken we de vredespijp?
Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

 

Crea Natura feestjes kun je boeken via Natuur is een Feest in de buurt van Barneveld, Amersfoort, Ede en Wageningen.