Wandelstok of staf maken (pareltje: door Rogier Vogelzang in Barneveld)

Stokken en staffen zijn cool. Denk maar eens aan de staf van Gandalf! Wie wil er niet zo’n mooie stok of staf.

Kinderen zijn gek op stokken. En vooral ook op werken met een zakmes. En wie wil er niet z’n eigen stok of staf! Crea Natura organiseert dan ook speciale workshops wandelstokken en staffen maken voor kinderen. Ideaal voor een stoer kinderfeestje en groepsactiviteiten in de sfeer van het buitenleven.

Tijdens deze workshop maken we van een stok uit het bos een unieke en persoonlijke wandelstok of pelgrimsstaf. Afhankelijk van de leeftijd kan deze stok op diverse manieren bewerkt worden. We branden er een naam of figuur in. We schuren de stok glad en versieren de stok met gekleurde wol, stukjes leer, veren, en steentjes. We vlechten een echte handvatlus en werken de stok af met lijnolie. Als laatste bevestigen we aan de onderkant een koperen dop. Aan het eind van de workshop ga je met een echte unieke wandelstok naar huis!

Leeftijd
De workshop is geschikt voor kinderen van 7 -12 jaar. We versieren een stok met verf, wol, leer, veren en steentjes. Is uw kind nog geen acht jaar? In overleg is het mogelijk om een aangepast programma te maken voor kinderen vanaf 4 jaar.

Praktische informatie

Het feestje kan gegeven worden op uw eigen locatie. Tijdens deze workshop maken de kinderen hun eigen wandelstok of knapzak  en gaan  uiteraard met hun  eigen wandelstok mee naar huis. U regelt uw eigen locatie en eventuele overige activiteiten ,Crea Natura komt naar u toe en geeft de workshop bij u thuis of op een door u geregelde locatie.

Minimale groepsgrootte: 5 personen
Ouders blijven erbij en helpen waar nodig. Dit ook voor de veiligheid van de kinderen.

Duur: 2 a 3 uur
Wanneer: Te boeken op zaterdagen, woensdagen en in schoolvakanties regio midden.
Kosten per kind: € 8,-
Reiskostenvergoeding workshopleider: 30 cent per kilometer vanaf Barneveld

Kosten zijn incl. alle benodigde materialen en stok.