Oervolk Stoervolk

oervolstoervolk-amulet-voorkant1

Ergens in de bossen ligt het dorp van het Stoervolk. De mensen leven daar van de natuur. De kinderen gaan naar de oerschool. Daar krijgen ze les in eetbare planten, in wolfshonden verzorgen, hutten bouwen, in speren maken en boogschieten. Spelletjes doen ze met takken, dennenappels en eikeltjes. Ze hebben het hartstikke gezellig daar bij het Oervolk. Wil je ook zo leven? Je moet er wel een beetje stoer voor zijn!

Het pakket Oervolk Stoervolk bestaat uit 25 mooi geïllustreerde opdrachtkaarten. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Ze zijn bijvoorbeeld erg leuk voor een schoolreisje of BSO uitstapje. Die kun je hiermee zelf organiseren, maar je kunt ook een enthousiaste begeleider van Natuur is een Feest inhuren. Er zijn eenvoudige opdrachten zoals een spelletje doen of een speer snijden. Er zijn ook uitgebreide opdrachten zoals jam maken van bosvruchten, appelmoes maken of pesto maken waar je een of twee uur mee kunt bezig zijn.

Eventueel zet je de kaarten in een kaartenrek, zodat de kinderen zelf kunnen kiezen waar ze mee bezig willen gaan. Keus genoeg! Hier vind je vast een voorproefje van de Oervolk-kaarten.

Bestellen

De Oervolk-kaarten willen we als downloadpakket beschikbaar maken voor iedereen.

Je kunt het online bestellen op onze andere website: www.peutersinhetwild.nl/shop

Handleiding

Bij het pakket hoort een handleiding. Hierin staan voor het onderwijs  leerdoelen die je aan deze activiteit kunt koppelen. Met een materialenlijst per opdracht. Met een introductie- en een afsluitende les. En ook een verwijzing naar filmpjes op Internet die je ze kunt laten zien over de Oertijd. In de handleiding staat ook met een mooi verhaal hoe de wolven in het dorp komen wonen (ontleend aan Jan Wartena).

Leskist

Voor NME centra of voor grote kinderopvang of onderwijs-organisaties bieden we ook de mogelijkheid om een kant en klare leskist te leveren met een set geplastificeerde kaarten, een Folkmanis-knuffelwolf (hoort bij het verhaal), firesteels, opinel-zakmesjes, klapzaagjes, vuurschaaltje en snoeischaren. Deze leskist leveren we voor 800 euro.

Begeleiding inhuren

Je kunt ons ook inhuren voor begeleiding. Zie voor de opzet van de activiteiten en prijsindicatie onder het kopje ‘scholen en kinderopvang’

Contact

Je kunt het pakket bestellen door een mail te sturen naar info@natuuriseenfeest.nl. Vertel erbij voor welk pakket je kiest.

Oervolk Stoervolk is splinternieuw. De handleiding wordt nog netjes opgemaakt.

Meer informatie? Dat kan: je kunt ons mailen of bellen: 06-29096804

schermafdruk-2016-10-03-11-52-00schermafdruk-2016-10-03-11-52-16

3 Responses to “Oervolk Stoervolk”

Read below or add a comment...

  1. Kinderopvang PetitPetit says:

    Geweldige workshop voor onze BSO, en heel fijn in het bos dichtbij onze locatie.
    We hebben de workshop Oervolk Stoervolk gedaan. Met hele leuke activiteiten.
    Het was leuk voor de jongere kinderen die verschillende spelletjes konden doen en een amulet mochten maken. En zeker ook voor de oudere kinderen, zij hebben kruidenboter gemaakt en mochten zelf aan de slag met een mes om speren te maken. Dat vonden ze erg gaaf!

Trackbacks

  1. […] een avontuur! Zoals het Oervolk, het wolvenbos, dino-botten zoeken of iets […]Schrijf ook iets

*