Natuurfotografie tijdens je kinderfeestje (aangepaste prijs)

locaties

 

Vind je het leuk om actief bezig te zijn in de natuur? En wil je graag beter leren fotograferen? Dan is een natuurfotografiefeestje echt iets voor jou!

Tijdens deze feestjes gaan we op een bijzondere manier de natuur beleven en mooie, grappige, spannende, gekke en vrolijke foto’s maken. Je leert de kneepjes van het vak van een echte natuurfotograaf. Die geeft jou opdrachten en tips. Fotografeer de natuur eens vanuit een ander standpunt: Hoe zien de bomen en de wolken eruit als je op je rug ligt. Hoe ziet een konijn de wereld?  Kun je van iets gewoons een foto maken zodat niemand meer weet wat het eigenlijk is? We gaan op zoek naar spannende standpunten, rare vormen, mooi licht en bijzondere kleuren. En we gaan ook expres een hele lelijke foto maken. Niet een beetje lelijk, maar echt verschrikkelijk lelijk. Misschien wordt hij dan opeens toch weer mooi

kidzklix libelleEn als het regent? Helemaal niet erg! Waterdruppels zijn prachtig, plassen zijn soms net spiegels en na een bui heb je vaak het mooiste licht. Ook als de regen echt de hele dag met bakken uit de lucht komt, kunnen de natuurfotografiefeestjes doorgaan. Dan gaan we ergens binnen fotograferen. We nemen allerlei natuurschatten, statiefjes en andere materialen mee. We toveren we de ruimte om tot fotostudio en maken samen de meest mooie opstellingen.

Feestjes door Kidzklix (in het hele land, 3,5 uur per feestje)

We starten met een korte presentatie van mooie natuurfoto’s om de kinderen warm te laten draaien voor de workshop. Zij mogen zeggen wat ze herkennen en we vertellen er wat leerzame weetjes over. Dan delen we de leencameraatjes uit en leggen kort uit hoe ze werken. Niet te technisch, want het zijn zeer kindvriendelijke camera’s van het merk Nikon (Type S32). De kinderen maken een selfie, zodat de gemaakte foto’s zijn te matchen aan de fotograaf. Dan reizen we naar een mooi natuurgebied in de buurt (maximaal 10 minuten). Daar gaan we zo’n twee uurtjes de mooiste foto’s maken van alles wat we vinden. De fotograaf vertelt interessante natuurweetjes en legt de kinderen uit hoe je daar een spannende foto van kunt maken. Na het fotorondje gaan we terug naar de feestlocatie en de fotograaf selecteert de mooiste foto’s uit en presenteert die op een beamer of tv scherm en legt uit waarom dat mooie foto’s zijn. De kinderen mogen de mooiste foto van de dag kiezen en de winnaar krijgt een leuke attentie.
Naderhand mailt de fotograaf deze fotoselectie, de selfies van de kinderen en een professionele fotoreportage die de fotograaf van deze middag heeft gemaakt.

De ouders zorgen voor de beschikbaarheid van een beamer, een tv of smartboard, zodat de foto’s gepresenteerd kunnen worden. In overleg bepalen we ook wat de prijs voor de mooiste foto zal zijn en wie daar voor zorgt.

De gehele workshop duurt 3,5 uur en kost € 175,00 tot 12 kinderen. Reiskosten van de fotograaf (à € 0,19 per kilometer tot maximaal 50 km heen en terug) en de prijs voor de winnaar zijn exclusief.

Boek dit feestje via Natuur is een Feest, het is dezelfde prijs!

Fotofeestje in Deventer

De prijs voor een fotografiefeestje van twee uur is 100 euro tot en met acht kinderen. Voor elk kind meer, kost het 7 euro 50 per kind extra. Voor een plek waar we binnen kunnen fotograferen moet soms ook wat meer betaald worden.

Sterre en Rob wonen in Deventer. De prijs geldt voor de regio Deventer. Wilt u hen boeken in een andere regio, dan kan dat voor een af te spreken meerprijs.De PasIMG_8709

Bij Sterre en Rob is het de bedoeling dat iedereen zelf een camera meeneemt. Het maakt niet uit wat voor camera je hebt, ook met een eenvoudige camera kun je prachtige foto’s maken. Als er iemand geen camera heeft, geen probleem. Dan kan je er, tegen een vergoeding, een lenen.

Boek je natuurfotografiefeestje via Natuur is een feest! Het is dezelfde prijs!

De fotografiefeestjes worden georganiseerd door Sterre Delemarre  of Rob Boon.