jacques p struinerIn de uiterwaarden bij Nijmegen, Arnhem en langs de IJssel leert  natuurdetective Jac P Struiner je de kneepjes van zijn vak. (Jacco Steendam)

Natuurdetective Jac. P. Struiner is mijn alter ego. Het speuren naar sporen is een aangeboren passie. Ik verzamel en onderzoek al mijn hele leven alles wat dieren achterlaten: pootafdrukken, prooiresten, velletjes, veren, botten, schedels, braakballen, eieren, knaagsporen, schelpen, nesten, etc. Deze vondsten, gecombineerd met natuurfoto’s en -filmpjes, gebruik ik voor het maken van exposities. Hier voel ik mij als detective als een vis in het water! Maar ook op locatie kan ik uit de voeten met een greep uit mijn diersporenverzameling en een paar dienbladen met opdrachten!

jac p struiner3

Het typetje De Natuurdetective geeft mij de mogelijkheid om kinderen op een spannende en speelse manier beter te leren kijken in de natuur. Het oplossen van moordzaken gepleegd door roofdieren speelt daarbij een centrale rol. Dieren vreten elkaar op! Soms een beetje zielig, maar het hoort erbij en… leerzaam om te onderzoeken! Wie is de moordenaar, wie is de klos en hoe is de moord gepleegd?

Inclusief:

  • Speurhandleiding: Speuren doe je zo!
  • Inleiding over het vak van natuurdetective
  • Laten zien van spectaculaire vondsten
  • Opdrachtencircuit, daarna uitreiking Speurdiploma
  • Struintocht door de natuur onder de deskundige leiding van natuurdetective Jac. P. Struiner

Kosten: €119,- (excl. reiskosten)

Boeken via Natuur is een Feest