Kinderwerkers het bos in sturen..

Onze missie:

Kinderwerkers het bos in sturen…

struinen~3Als Natuur is een Feest sturen we kinderwerkers graag het bos in. De natuur is elke dag een feest. Het beste moment om dat als kind mee te maken is in de vrije tijd, samen met je vrienden.

Je hebt daar als kinderwerker (iedereen die met kinderen werkt) een belangrijke rol in. Kinderwerkers willen graag, maar vaak blijft het bij plannen. Om die plannen werkelijkheid te laten worden biedt Natuur is een Feest effectieve trainingen aan. Daarin staan een aantal zaken centraal!

Kinderlijk enthousiasme

Je zoekt naar dingen die je vroeger leuk en bijzonder vond in de natuur.

Wat zijn de goede jeugdherinneringen? Je voelt de visjes nog langs je voeten glibberen, je ruikt de zelfgebakken broodjes, je hoort nog het ruisen van de beek vlakbij je tent, of weet nog hoe groen de lucht was tijdens een dreigende onweersbui. Dat kinderlijk enthousiasme zit verstopt onder een dun laagje volwassenheid.

karen piwDoen en oefenen

Als kinderwerker ben je vaak een doener! We laten ze zien, ontdekken en ervaren hoe leuk het is om in de natuur te spelen. Wij benadrukken tijdens onze trainingen werkvormen en activiteiten en gaan die ook zelf uitvoeren.

Mocht je de training ’s avonds (in het donker) willen aanbieden? De prakijk kan ook naar binnen worden gehaald. Zo deden wij een keer een sessie ‘vraag het het diertje zelf maar’ met slakken en pissebedden’. Al snel werd druk gezocht op het intieme leven van de pissebed.

De kinderen erbij

Je ziet het pas in de praktijk. Bij meerdere trainingen bleek het belang van ‘kinderen erbij’. Je zag bij de kinderwerkers een lichtje gaan branden. O, maar dit vinden onze kinderen echt heel leuk! Het is ook helemaal niet moeilijk!

Zelluf doen!

De beste natuuractiviteiten bedenken de kinderen zelf. Vaak met een beetje hulp. Maar het blijft hun eigen spel. Zo maakten de kinderen hun eigen blote voeten pad. En bedachten na wat aanmoedigen dat ze sprinkhanen konden vangen. Dat was super spannend. Succes bij natuuractiviteiten zit vaak in de houding van kinderwerkers. Bedenk de kaders. Maar durf ook met de kinderen mee te spelen. Kijk eens waar de kinderen zelf mee komen. Bij een training met praktijk, komen dit soort inzichten duidelijk naar voren

schelpje peuter natuurHet bos in sturen… maar dan wel met support

Ben jij enthousiast geworden? Vertel het aan je collega’s, je leidinggevende of als je leidinggevende bent aan je medewerkers.

Informeer naar de mogelijkheden voor een training bij jullie op locatie. Of doe mee aan een training met open inschrijving.

Mail naar info@natuuriseenfeest.nl, 06-29096804 (Bart de Koning).

 

Schrijf ook iets

*