Natuurworkshops en uitstapjes voor de kinderopvang (kinderen)

slinger

Workshops en uitstapjes voor de kinderopvang. Natuur is een Feest biedt bijna overal begeleiders die net even wat extra’s kunnen doen met jullie groepen. Dat kan vaak op locatie, maar ook in het bos of park is mogelijk.

Wij hebben ook opgeleide peuternatuurbegeleiders. Die doen mee vanuit het project Peuters in het Wild.

In elke regio kun je ook voor de kinderopvang activiteiten aanvragen. Afhankelijk van de grootte van de groep kan dat in één keer, of  verspreid over de dag. Hoe meer groepen je achter elkaar plant, hoe goedkoper dat het wordt. De richtprijzen zijn:

Prijzen zijn vanaf 75 euro ex. 21% btw voor een uur activiteit met een kleinere groep.

De prijs wordt hoger als de groep groter is en we meer materialen nodig hebben.

De aanbieder bespreekt met jullie de wensen en doet jullie een offerte.

Voor gebruik van bijvoorbeeld een locatie als een natuurspeeltuin met voorzieningen of een scoutingterrein komen daar eventueel de kosten voor het gebruik van de locatie bij. Je zorgt zelf voor vervoer, extra begeleiding en eten en drinken.

We bieden ook workshops voor begeleiders van de kinderopvang.

 Thema’s

 

Oervolk Stoervolk

6 t/m. 12 jaar
Het Oervolk overleeft in de natuur. Maak een hut en een pijl en boog.  Leer over eetbare planten. Ontdek hoe je medicijn maakt. Speel oerspelletjes.

Meer over Oervolk, vind je hier.

De toverdokter

2 t/m. 6 jaar

De toverdokter komt om alle dierenknuffels te genezen. Je maakt een medicijn met kruiden en blaadjes, je doet de heksendans en je helpt de spin om een web te weven. Kinderen mogen hun eigen knuffels meenemen.

Van de Toverdokter is ook een katern te koop in de winkel. Een voorproefje vind je hier.

 

natuuriseenfeest-web9De schat van de zeerover

2 t/m. 6 jaar

Kraai verklapt hoe de kinderen de schat kunnen vinden. Met regenboogsteentjes zoeken kinderen kleuren. Ze maken een levende schatkaart van takken, zand, blaadjes en stenen. Ze maken eigen schatkisten en gaan die verstoppen voor elkaar.

Van de Zeerover is ook een katern te koop in de winkel. Een voorproefje vind je hier.

Eten uit de natuur

4 t/m. 10 jaar

Overal waar een beetje natuur is, kun je eetbare planten vinden. Met jullie kinderen gaan we op zoek naar zevenblad, hondsdraf, brandnetels, paardenbloem enzovoorts om bijvoorbeeld pesto of kruidenboter van te maken. In het najaar kunnen we op zoek naar bramen en vlierbessen om jam van te maken. Na de strooptocht, gaan we er wat lekkers van maken.

Boswachters

6 t/m. 12 jaar

Wil je later boswachter worden? Onze activiteiten zijn een mooie introductie. Zoek naar konijnen, vossen, herten of Schotse Hooglanders. Herken de sporen van dieren. Je leert sluipen en je te camoufleren. We maken een hotel voor de kleine beestjes.

Natuurfotografie

5 t/m. 12 jaar

In samenwerking met Kidzklix of onze eigen fotografen. Klik hier voor meer informatie.

Speurneus/ diersporen

(4 tot 10 jaar)

Een echte natuurliefhebber is altijd aan het speuren. Naar veren, botjes, stenen, mooie bloemen. Bij een speurneusfeestje zoeken we naar sporen van dieren, we zoeken naar schatten uit de natuur, maar het kan ook een piratenschat zijn natuurlijk. Onze grootste speurneus Jac. P. Struiner vind je bij de pareltjes. Zijn werkterrein ligt vooral rond Nijmegen en Arnhem. Elders doen we ook speurneuzenfeestjes.