Workshops voor kinderen

slinger

Elke vakantie is het weer een zoektocht! Wat gaan we doen met de kinderen? En met welke aanbieder?

Natuur is een Feest biedt uitkomst. We bieden avonturen aan in het bos en als je dat liever wilt, ook natuurworkshops op jullie locatie.

We werken voor kinderopvang (peuters, bso), voor het onderwijs en voor particulieren. Deze workshops zijn ook leuk voor tijdens een kinderfeest of familiefeest!

Natuur is een Feest is actief door bijna het hele land. Overal hebben we aangesloten activiteitenbegeleiders die voor ons werken. Bij een aanvraag brengen wij u in contact met de juiste persoon.  De richtprijzen zijn:

Richtprijzen (inclusief btw)

Voor één uur: 80 euro

Voor twee uur: 150 euro

Drie uur: 210 euro

Maximum aantal deelnemers: 25 kinderen.

* In sommige gevallen is er veel voorbereiding nodig of veel materialen. Dan kan de prijs wat hoger uitvallen.
* Voor particulieren hebben we andere prijzen: Namelijk 110 euro t/m. 8 kinderen, 8 euro voor elk kind extra.
* U kunt zich als groep soms aansluiten bij activiteiten die wij toch al organiseren. Voor grote groepen organiseren we extra rondes. Kijk hiervoor in onze agenda.

Oervolk Stoervolk

6 t/m. 12 jaar
Het Oervolk overleeft in de natuur. Maak een hut en een pijl en boog.  Leer over eetbare planten. Ontdek hoe je medicijn maakt. Speel oerspelletjes.

Meer over Oervolk, vind je hier.

De Oervolk kaarten kun je downloaden in onze winkel.

Team Natuur

6 – 12 jaar

Teambuilding met kinderen! Samenwerken om oplossingen te bedenken. Hoe bouw je de hoogste toren van takken en touw? Hoe kom je zo snel mogelijk met je hele team aan de overkant van de krokodillenvijver? Spannend! Geblinddoekt lopen langs een heel lang touw door het bos. Wat kun je allemaal voelen?

Jurassic Parc

2 – 6 jaar

Veel jonge kinderen kunnen eerder Pteranodon spellen dan ‘roos’. Zo gek zijn ze op dino’s. Bij dit thema liggen er ergens dino-eieren verstopt. En er lopen allerlei dinosaurussen rond. Dat kun je zien aan hun pootafdrukken. Help! Zodra ze de dino’s gevonden hebben, maken ze in groepjes hun eigen Jurassic Parc in het bos of in de zandbak. Compleet met autootjes en playmobielpoppetjes.

Het dinopark kun je ook downloaden in onze winkel

Molletje zoekt een huis

2 tot 6 jaar.

Een show met handpoppen en liedjes. Molletje is verjaagd door een bulldozer. Hij moest een tunnel graven wel tien meter lang. Mag Molletje hier komen wonen? We gaan huisjes bouwen met takken, zand en bladeren. Voor molletje, maar ook voor eekhoorn en kraai.

Voor de jongste kinderen duurt dit ongeveer een half uur. Maar dan kunnen we twee groepen na elkaar doen. De wat oudere kinderen kunnen hier makkelijk een uur hun aandacht bij houden. Helemaal als ze ook nog eten voor de dieren gaan zoeken.

Je kunt ‘molletje zoekt een huis’ ook downloaden in onze winkel.

Favoriete boom

8-12 jaar

Elk kind heeft wel een lievelingsboom! Maak een schatkistje van jouw favoriete boom. Verzamel blaadjes. Maak een tekening. Meet hoe dik die is. Hoe kom je er achter hoe hoog de boom is? Zoek uit hoe jouw boom heet. Plant een zaadje van jouw boom. Maak een gedicht of een knutselwerk! Versier je schatkist en laat jouw schatkist zien aan een vriendinnetje. Vertel over jouw boom en laat de ander jouw boom tekenen! Lijkt de tekening een beetje?

Blote voetenpad (zelf maken)

4 – 11 jaar

Een blotevoetenpad zelf maken. Hoe leuk is dat? Blaadjes verzamelen in een emmer. Een eigen modderbad maken. Hoe voelt het om op je blote voeten over een boomstam te lopen? Ook tijdens het maken van het blote voetenpad, doe je, als je wilt, je schoenen uit. Anders kun je het toch niet testen? Zelf een blote voetenpad maken is een feest voor de zintuigen. Ook voor de wat oudere kinderen van de BSO.

Het blote voetenpad voor peuters en kleuters kun je downloaden in onze winkel

De toverdokter

2 t/m. 6 jaar

De toverdokter komt om alle dierenknuffels te genezen. Je maakt een medicijn met kruiden en blaadjes, je doet de heksendans en je helpt de spin om een web te weven. Kinderen mogen hun eigen knuffels meenemen.

Van de Toverdokter is ook een katern te koop in de winkel.

 

natuuriseenfeest-web9De Piratenschool

2 t/m. 6 jaar

Piet Piraat zoekt jonge piraten! Hij stuurt z’n hulpje naar jullie toe om de kinderen op te leiden. Ze leren schatzoeken, sterke verhalen vertellen, ze krijgen een lesje ‘zeebenen kweken’. Dan gaan ze op zoek naar de schat. De kinderen maken in het zand een eigen schateiland en verstoppen daar gouden munten in. Kunnen de andere kinderen de munten weer vinden?

Van de Zeerover is ook een katern te koop in de winkel.

Eten uit de natuur

4 t/m. 10 jaar

Overal waar een beetje natuur is, kun je eetbare planten vinden. Met jullie kinderen gaan we op zoek naar zevenblad, hondsdraf, brandnetels, paardenbloem enzovoorts om bijvoorbeeld pesto of kruidenboter van te maken. In het najaar kunnen we op zoek naar bramen en vlierbessen om jam van te maken. Na de strooptocht, gaan we er wat lekkers van maken.

Natuurfotografie

5- 12 jaar

Leren fotograferen uit verschillend perspectief. Hoe ziet een kikker de wereld? En hoe ziet een vogel dat? Let je op details of op het grote plaatje? Er valt zoveel te ontdekken en vast te leggen met een fototoestel. Sommige aanbieders hebben leencamera’s. In andere regio’s, vragen we je om zelf voor camera’s te zorgen.

 

Wil je meer informatie of alvast een boeking doen, vul ons contactformulier in. Onder het kopje ‘vragen en opmerkingen’ kun je specifieke wensen omschrijven.