Onze Kinderfeestjes

slinger

Boek een Kinderfeestje

Deze feestjes kun je bijna overal boeken. Klik op regio’s!

Klik op de kopjes voor meer informatie. Vragen? Klik hier!

De prijs is 110 euro voor 8 kinderen, voor elk kind meer 8 euro extra.

Stoer
4 – 8 jaar
Je doet stoere dingen. Zoals een hut bouwen, katapult schieten, diersporen zoeken. Hier lees je hoe je een hut kunt bouwen. 

In het wild
6 – 12 jaar
We gaan op avontuur in het Wild – we kunnen Freek Vonk nadoen. We gaan onszelf camoufleren. Je kunt een pijl en boog maken. Met een zakmes een speer snijden. Op sommige plekken kun je op zoek naar herten, vossen en anders is een konijn ook al leuk.  Op sommige plekken kun je ook nog een vuurtje maken. In echte natuurgebieden is dat uiteraard verboden.

Oervolk – jonge kinderen en oudere kinderen
4- 6 jaar 7 – 11 jaar
Leven in de Oertijd was super stoer. Op de Oerschool leer je hoe je moet sluipen, hoe je een pijl en boog kunt maken of een amulet om je te beschermen.  Ook spelen we oerspelletjes.

Bij Oervolk 7+ werken we in overleg met u met zakmesjes. Op sommige plekken kunnen we een vuur maken. Maar in natuurgebieden mag dat niet. Zonder vuur is het eigenlijk net zo leuk.

Boswachtersfeestje
6 – 12 jaar
Wil je later boswachter worden? Onze feestjes zijn een mooie introductie. Zoek naar konijnen, vossen, herten of Schotse Hooglanders. Herken de sporen van dieren. Je leert sluipen en je te camoufleren. We maken een hotel voor de kleine beestjes.

Speurneusfeestje 
4 – 10 jaar
Een echte natuurliefhebber is altijd aan het speuren. Naar veren, botjes, stenen, mooie bloemen. Bij een speurneusfeestje zoeken we naar sporen van dieren, we zoeken naar schatten uit de natuur, maar het kan ook een piratenschat zijn natuurlijk. Onze grootste speurneus Jac. P. Struiner vind je bij de pareltjes. Zijn werkterrein ligt vooral rond Nijmegen en Arnhem. Elders doen we ook speurneuzenfeestjes. Voorbeelden van speurtochten vind je hier.

Natuurfotografie
In samenwerking met Kidzklix of onze eigen fotografen. Klik hier voor meer informatie.

Heksenfeest 
3 – 6 jaar en 7 – 12 jaar
Doe mee met onze heksencursus. Leer toverdrank maken met allerlei magische kruiden uit de natuur, toverspreuken bedenken om de dieren beter te maken, doe een cursus bezemsteel vliegen met je zelfgemaakte bezemsteel. Voor de kleintjes is de beginnercursus. In de gevorderde cursus leer je meer over hoe je kruiden echt kunt gebruiken. Je snijdt met een zakmes een heuse toverstok. We pikken ook wat toverspreuken van Harry Potter.

Smullen uit de natuur-feestje 
6 – 13 jaar
In het voorjaar kunnen we een salade maken van bijvoorbeeld paardenbloemen, look, pinksterbloemen, hondsdraf. Van deze plantjes kun je ook kruidenboter maken. Later in het voorjaar is het tijd om vlierbloesemlimonade te maken of om rozenblaadjesgelei te maken. In het najaar maken we jam van zelf geplukte bramen en vlierbessen. Lees de beschrijving.

Sterke verhalen
4 – 10 jaar
Hoe komt het winterkoninkje aan z’n naam. Luister naar de avonturen van de toverdokter. Je maakt van natuurlijk materiaal een verhalenstok en vertelt jouw eigen verhaal! Moppen tappen hoort erbij.

In het donker
8 – 12 jaar
Bij dit feestje ontdekken we de natuur in het donker. Waar zijn de kleuren gebleven. Kunnen we sterrenbeelden herkennen. We luisteren naar uilen, spotten vleermuizen  en luisteren naar een spookverhaal

Natuurspelen
3 – 7 jaar
‘De spinnenrace’, ‘de blinde eekhoorn’, ‘schipper mag ik overvaren (als slak of pissebed)’, Onze feestjesgevers kennen heel veel spelletjes. Afwisselend drukke spelletjes met rustige spelletjes met zoekopdrachten.

Natuurspelen 7+
7 – 12 jaar
Een stoer bosspel blijft je leven bij. Het dierengeluidenspel. Dierenstratego, vlag veroveren (maar dan met knuffeldieren), op jacht naar de wolf. Lol maken, zoals lol maken hoort!

Natuurkunsten
6 – 12 jaar
Landart-kunstenaars maken gebruik van dingen in de natuur om (tijdelijke) kunst te maken. Landart is vaak ‘stoere kunst’. Je sleept met takken, werkt met touwen, in de zon, de storm, de regen of de sneeuw. Een kunstenmaker laat zich niet tegenhouden!

Lees hier onze algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen