Feest in de Natuur

bart training feest in de natuurDatum:             zaterdag 20 mei 2017

Tijdstip:            10.00 tot 16.00 uur.

Locatie:             Stadsboerderij Gagelsteede Utrecht

Prijs:                  60 euro, incl. koffie, thee en koekjes, zelf voor de lunch zorgen. (50 euro als je aan meer trainingen meedoet)

Opgeven:           Stuur een mailtje naar info@natuuriseenfeest.nl met je naam, je telefoonnummer en een korte motivatie waarom je inschrijft.

 

De klant

Natasja Moelink ligt er wakker van. Haar zoontje Ivar wordt volgende maand 7 jaar en heeft veel drukke vriendjes en ook nog een paar vriendinnetjes. Hij wil ze allemaal uitnodigen op zijn verjaardag. Wel twaalf! Wat gaat het worden? Jongentjes die het huis afbreken, een bezoek aan Chimpy Champ…? Bah daar stinkt het en is het een enorm kabaal. Bovendien waren er al vier feestjes het afgelopen jaar bij zo’n binnenspeeltuin. Kunnen we niet lekker het bos in? Maar wat doen we daar dan?

De feestjesgever

Erica de Vries is een moeder van twee kinderen. De kinderen zitten op de basisschool en Erica heeft wel weer zin in extra bijverdiensten. Maar wel graag leuk werk. Ze heeft al een cursus gedaan in kindercoaching. Maar veel klussen krijgt ze daar nog niet van. Iets met natuur en kinderen lijkt haar ook leuk. Feestjes geven? Maar hoe komt ze aan klanten? En aan inspiratie?

Natuur is een Feest

Natuur is een Feest is een netwerk van aanbieders van kinderfeestjes en andere evenementen in de natuur. Je kunt je aansluiten bij dit groeiend initiatief en door een gezamenlijke presentatie en promotie aan opdrachten komen. Bart de Koning is de initiatiefnemer. Bart geeft al twintig jaar kinderfeestjes. In 2012 heeft hij Natuur is een Feest opgericht. Op dit moment zijn ongeveer zestig mensen actief aangesloten bij dit bedrijf. Ze ontmoeten elkaar, volgen cursussen, inspireren elkaar, zetten in regio’s gezamenlijk activiteiten op enzovoorts.

Eerste feestje

Na dat Erica zich na een training heeft aangesloten, hoopt ze op haar eerste feestje. Omdat het voorjaar is, laat dat niet lang op zich wachten. Na twee weken heeft ze haar eerste klant al gebeld. Die willen met acht meisjes een heksenfeestje doen in het bos dichtbij hun huis. Gelukkig weet Erica wel waar dat ligt. Al snel loopt ze met haar twee kinderen zelf te spelen in dat bos. Ze bouwen een stoere hut, plukken kruiden voor de heksensoep, oefenen een heksenlied enzovoorts. Nog even naar de feestwinkel om een rare muts te kopen. Of lag er nog eentje op zolder?

Erica heeft er zin in. En haar twee zonen zeggen: Mam, je kunt het!

Ze hoopt dat ze minstens twee feestjes in de maand kan gaan geven, om mee te beginnen. Dat levert dan 180 euro op. Misschien later nog meer.

bart trainingPraktische trainingsdag

Erica neemt haar nieuwe rol als feestjesgever zeer serieus. Dus ze heeft eerst de training gevolgd bij Natuur is een Feest. Daar leert ze:

 • Wat je zelf zo aan trekt in de natuur. Hoe je het als kind zou ervaren.
 • Hoe je van een elk feestje een avontuur maakt.
 • Ze oefenen allemaal verrassende werkvormen. De training lijkt zelf wel een feestje.
 • Ze kan meelopen met andere feestjesgevers en maakt nieuwe vrienden op teamdagen.

Om ook aan zzp-er vaardigheden te werken, doet ze nog andere trainingen, bijvoorbeeld ‘business in het bos’

Meedoen met de training?

Iedereen die zich aangesproken voelt is welkom om mee te doen. Je kunt je aansluiten bij Natuur is een Feest, maar je kunt de training ook doen als je in je werk (of als vrijwilliger) met kinderen in de natuur werkt of wilt werken.

De training duurt een hele dag, vindt plaats bij Stadsboerderij Gagelsteede In Utrecht. Het is een lekker praktisch programma, je bent veel buiten met elkaar. Voor vaardigheden als klantcontact, acquisitie van eigen klanten, netwerken en wervend schrijven kun je je meedoen aan de trainingsdag ‘business in het bos’ op 11 maart 2017 ook in Utrecht. Of in het najaar. Hierover volgt nog informatie.

Stuur een mail met motivatie en telefoonnummer naar info@natuuriseenfeest.nl

 

3 Responses to “Feest in de Natuur”

Read below or add a comment...

 1. Marike says:

  Wat een geweldig idee! Ik zou me graag aanmelden voor de training maar ben die dag al bezet. Wordt de training vaker gegeven? Dan hoor ik dat graag.. Het zou prachtig aansluiten bij mijn werk als poppenspeler en bij mijn interesse in de natuur en mijn passie voor het werken met kinderen. Ik hoop heel erg op veel aanmeldingen zodat ik er de volgende keer bij kan zijn. Met vriendelijke groet, Marike van Wensveen

 2. Manon Lijbaart says:

  Wat ontzettend leuk! Ik wil ook wel zo’n training volgen maar heb helaas ook al iets anders op 6 februari. Ik heb met zoveel plezier feestjes georganiseerd voor mijn drie dochters en heb sommige ideeen nog niet eens kunnen uitvoeren. Ik ben ook benieuwd wanneer er weer een training is. Zijn er al twee aanmeldingen. Groeten, Manon Lijbaart

 3. Ik hoop ook dat er weer een nieuwe datum komt.
  Groetjes Diana

Schrijf ook iets

*