50 dingen van je bucketlijst

Tegen de wind in klommen we over het duin! Wauw, waar was het strand? De golven bulderde bijna tot aan de duinenrij. Tijd voor een avontuurlijke wandeling langs dat hele kleine stukje strand dat over was!

Ik was een jaar of acht toen het strand verdwenen was. Ik sprintte vol overtuiging met de panden van mijn jas los, van het duin af richting de zee! Wat een avontuur!

Vandaag hebben we vanwege de storm een huttenbouw-avontuur afgelast. Maar heel graag had ik een kinderfeest begeleid langs het strand! Wat is mooier dan kinderen dit avonturen te laten meemaken, die ze hun leven lang kunnen herinneren?

In deze gekke tijden hebben we daar een bucketlijst van gemaakt… Maar als je je nog een beetje kunt inleven in wat je zelf als kind mooi vond, bijzonder of sensationeel… Wat je tot in het diepst van je hart raakte… of als je goed naar je kinderen kijkt en luistert, dan weet je zelf wel waar je ze blij mee maakt.

Een bijzonder moment waarop je jouw kind en  vriendjes een leuke ervaring in de natuur kunt bezorgen, is tijdens een kinderfeestje. En daarmee hoef je heus niet te wachten tot het voorjaar. Want juist in de winter kun je ook leuke avonturen beleven. Aan mijn eigen persoonlijke bucketlijst zou ik willen toevoegen:

 1. Met ijsblokjes keilen op een – niet meer beschaatsbare – ijsvloer
 2. Oog in oog staan met een vos in de duinen
 3. Met laarzen aan in een plas lopen, tot het water er net niet (of misschien ook net wel) overheen komt
 4. Vogels spotten met een verrekijker
 5. Een middag bezig zijn aan een hut
 6. Pijl en bogen maken
 7. Van een berg af sleeën of een stuk karton (als er geen sneeuw ligt, is modder ook goed).

Feestjes in de natuur

Natuur is een Feest is een netwerk van zo’n zestig actieve feestjesgevers die begrijpen hoe je van buiten een avontuur maakt. Als netwerk zijn we al vijf jaar bezig met feestjes geven. Zelf geef ik (Bart de Koning) al meer dan twintig jaar kinderfeestjes. Onze feestjes onderscheiden zich door:

 1. Avontuur. We helpen de kinderen met een aanleiding, maar laten verder ruimte voor de eigen fantasie van kinderen. Een aanleiding is bijvoorbeeld: ‘We gaan naar de Oertijd!’
 2. Buiten. En met goede kleding is dat geen probleem voor twee uurtjes, ook niet als het koud of nat is.
 3. Vrijheid en differentiatie. Als we een hut gaan bouwen, is het geen probleem als een kind liever iets anders doet. We hadden een keer twee meisjes die een picknicktafeltje gingen maken voor de kabouters terwijl anderen met takken aan het slepen waren.
 4. Stoer. Je bent best wel stoer als je een eindje hebt gelopen, van de heuvel bent afgerold, door de modder hebt gebaggerd, of zelf een vuurtje hebt aangestoken.

Feestjes kun je in het hele land boeken via ons contactformulier.

Op deze website vind je veel meer informatie over in welke gebieden we feestjes doen, welke thema’s er mogelijk zijn. De feestjes zijn geschikt voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Het begeleide deel duurt twee uur.  Ze kosten 110 euro tot en met 8 kinderen, 8 euro voor elk extra kind. Natuur is een Feest is bemiddelaar tussen jou als klant en de feestjesgever. De uiteindelijke afspraken maak je met de feestjesgever zelf.

Schrijf ook iets

*